درمان جوش و جلوگیری از بروز آن

برای اینکه بتوانید به راحتی و به سرعت از شر جوش خلاص شوید، باید ابتدا مطالبی درباره علت فیزیولوژیکی بوجود آمدن آن‌ها اطلاعاتی داشته‌باشید.
برای بیشتر مردم جوش تنها می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات پوستی باشد که به دلیل مختل شدن غدد تولید کننده چربی است. اما به طور کلی این بخش‌ها به دلایل مختلف بیش فعال شده و شروع به تولید چربی می‌کنند و در نهایت باعث غوطه‌ور شدن در چربی می‌شوند.

اُرگانیسم‌های زنده میکروسکوپی که در حالت عادی روی پوست وجود دارند، در این حجم عظیم چربی به دام افتاده و عامل ایجاد آلودگی و ترشحات بَعدی می‌شوند. این نقاط به شکل برآمده روی پوست ظاهر می‌شوند و جوش نامیده می‌شوند. به طور خلاصه جوش یک زایده پوستی است که از غدد چربی ایجاد شده و بوسیله میکروب‌ها آلوده می‌شوند.

راه‌های متعددی برای برطرف کردن این مشکل وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم…

یکی از راه‌های پیشگیری و درمان جوش، استفاده از ماسک‌های مختلف است که می‌توانید طرز تهیه آن‌ها را از این قسمت بخوانید…

همانطور که می‌دانید استفاده از مواد شیمیایی مختلف و شست‌وشوی بیش‌از اندازه نه تنها در درمان جوش مؤثر نیست بلکه باعث تشدید و ماندن جای آن روی صورت می‌شود.

1. استفاده از یخ
اولین درمان سریع برای زمانی که جوش هنوز به طور کامل عفونی نشده‌است، استفاده از یخ است. یخ به کاهش التهاب کمک کرده و با تحریک غدد باعث بیرون راندن میکروب‌ها می‌شود.

یخ را در تکه‌ای پارچه بگذارید و روی محل مورد نظر به مدت چند ثانیه قرار دهید. این عمل را هر چند دقیقه یکبار انجام دهید.

2. معجزه عسل و آبلیمو
این مخلوط به دلیل خاصیت پاک‌کنندگی‌اش می‌تواند در مدت کوتاهی جوش‌های روی صورت را کاهش داده و پوستی نسبتاً شفاف به شما تقدیم کند.

لیموترش تازه‌ای را تهیه کنید و آب آن‌را بگیرید و سعی کنید که هسته وارد آبلیمو نشود. سپس مقداری عسل به آن اضافه کنید. بهتر است قبل از استفاده صورتتان را بشوید که میکروب‌های روی سطح پوستتان به حداقل برسد. حال این ماسک را روی پوستتان قرار دهید و پس از 30 دقیقه با آب ولرم بشویید.

3. خمیر دندان
*استفاده از خمیر دندان برای بعضی افراد ممکن است حساسیت ایجاد کند*

خمیر دندان برای درمان جوش بسیار عالی عمل می‌کند و می‌توانید قبل از اینکه جوش روی صورتتان جا خوش کند کمی خمیر دندان روی آن بمالید و اجازه دهید 20 دقیقه روی پوستتان بماند. البته می‌توانید قبل از خواب نیز این روش را امتحان کنید و پس از اینکه بیدار شدید با آب سرد آن‌را بشویید.

4. بخار آب
برای درمان جوش استفاده از بُخور را فراموش نکنید! استفاده از بُخور گرم به دلیل بازکردن منافذ پوست و تسهیل بخشیدن به خروج مواد زائد از آن، می‌تواند در درمان جوش بسیار مؤثر باشد.

در صورتی که دستگاه بُخور ندارید می‌توانید از یک ظرف آب داغ استفاده کنید و صورتتان را در نزدیکی دهانه آن قرار دهید. مراقب باشید که سطح پوستتان با آب داغ برخورد نکند.
بعد از استفاده از بُخور به مدت 20 الی 30 دقیقه، پوستتان را با کرم‌های مرطوب‌کننده، چرب کنید.

5. سیر
همانطور که می‌دانید سیر خواص پزشکی زیادی دارد و به دلیل خواص ضدباکتریایی می‌تواند در درمان بسیار از بیماری‌ها مؤثر باشد.

یک حبه سیر را نصب کنید و روی جوش بمالید و بعد از 5 دقیقه با آب ولرم ماساژ دهید.

6. خیار
خیار سرشار از پتاسیم و ویتامین‌های A،  CوE  است. خیار دارای خواص خنک‌کنندگی و تسکین‌دهنده پوست است و در کشورهای مختلف برای ترمیم پوست استفاده می‌شود.

خیار را خرد کرده و روی آن آب بریزید. پس از حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت مواد داخل خیار وارد آب می‌شوند. آب حاصل را صاف کنید و با آن صورتتان را ماساژ دهید.
*می‌توانید آن‌را حلقه‌حلقه کنید و روی صورتتان قرار دهید.*

7. آلوئه‌ورا
گیاه آلوئه‌ورا با کاهش التهابات پوستی و قرمزی جوش، پوستی شفاف و درخشان به شما هدیه می‌دهد.

ژل آلوئه‌ورا را روی محل مورد نظر بمالید و پس از 15 دقیقه صورتتان را با آب گرم بشویید.

8. روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از ویتامین،آنتی اکسیدان و آهن است. این روغن به علت داشتن خواص تسکین‌دهنده و ترمیمی، به از بین بردن جای جوش کمک می‌کند.

پیش از رفتن به رختخواب صورتتان را با روغن زیتون چرب کنید. برای تأثیر بیشتر می‌توانید محل جوش‌ها را به روغن زیتون ماساژ دهید.
پس از جذب روغن توسط پوست، حوله گرمی را روی صورتتان قرار دهید و اجازه دهید تا بُخار به سطح پوست شما برسد. سپس به آرامی چربی‌های اضافی روی پوست را پاک کنید.
پس از مدتی  می‌توانید با آب ولرم صورتتان را بشویید.


این موارد راه‌حلی برای از بین بردن جوش‌های روی صورت بود. اما چگونه پوستی سالم و شفاف داشته باشیم و کمتر جوش بزنیم؟

توضیح این قسمت را به صورت خلاصه برای شما عزیزان جمع‌آوری کرده‌ایم تا تمامی نکات در ذهن شما بماند.

1. شست‌وشوی روزانه (روزی دو مرتبه به آرامی صورتتان را بشویید تا سلول‌های مرده و باکتری‌ها از سطح پوست شما برداشته‌شوند. در این کار زیاده‌روی نکنید)

2. از سابیدن پوست با لایه‌بردار زبر خودداری کنید (باعث تحریک پوست شده و گاهی باعث خراشیدگی می‌شود که به التهاب پوست دامن می‌زند)

3. از محصولات حاوی الکل برای شست‌وشوی صورت و پاک‌سازی پوست از مواد آرایشی خودداری کنید (الکل ماده قدرتمندی است و می‌تواند لایه سطحی پوست را بردارد و هم‌چنین باعث خشک شدن صورت می‌شود که در نهایت تشدید جوش‌های صورت را در پی دارد)

4. رژیم‌غذایی سالم و آب کافی (رژیم‌غذایی مناسب به بدن برای از بین بردن مشکلات پوستی کمک می‌کند. صبحانه نیرو محرکه‌ای برای انجام فرآیند های متابولیسمی بدن است. روزانه حداقل 8 لیوان آب توصیه می‌شود)

5. ورزش (ورزش فواید زیادی دارد و به گردش خون کمک می‌کند و درنتیجه پوست شما از گردش خون بیشتر و اکسیژن‌رسانی بهتر، سود می‌برد.)

6. استراحت و آرامش (خواب به مدت 7 الی 8 ساعت طول شب، می‌تواند به بدن و سیستم ایمنی بدن کمک شایانی کند و در مبارزه با جوش‌ها و مشکلات پوستی پیروز شود. زمانی که در تَنِش باشید، غده آدرنال هورمون کورتیزول را وارد جریان خونتان می‌کند و باعث تحریک غدد چربی شده که طبق توضیحات باعث جوش زدن بیشتر می‌شود)

این مطالب را در شبکه‌های اجتماعی ما به طور خلاصه مطالعه کنید و برای عزیزانتان بفرستید… امیدواریم که این مطلب نیز برای شما همراهان همیشگی کلینیک نارنجستان مفید بوده باشد…

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Web Statistics